Perla e Juglindjes, Pogradeci ,nga viti ne vit po behet nje pol I rendesishem turistik I Shqiperise.

Cmimet konkuruese, mbremjet e fresketa nen tingujt e muzikes dhe ne shoqerine e guzhines e mikpritjes pogradecare, joshin pushuesit e te gjitha moshave.

Dhjetera hotele nga qyteti e deri ne Tushemisht ofrojne akomodim te niveleve te ndryshme, por ajo qe I bashkon eshte raporti I shkelqyer cilesi-cmim. Tushemishti dhe Driloni mirepresin dhjetera qindra pushues qe nen freskine e mjedisit eshoqerine e mjelmave, shijojne Koranin dhe Belushken unikale .