Resortet alpine ne Mavrove, Pelister (Maqedoni FYR), Bansko(Bullgari) dhe Kolashin (Mal  i Zi)  ofrojne mundesi per te apasionuarit e sporteve te dimrit ne strukturat akomoduese nga hotelet ekonomike deri te ato te luksit, ku familjet perbejne pjesen dominante midis pushuesve.