Ishujt e larget , ne mes te oqeanit, me ujerat e kristalta, te ngrohta, me rere te bardhe e background palmash , tashme jane endrra te prekshme per shume njerez.

Permiresimi ne transportin ajror shoqeruar me uljen e cmimeve , bejne qe paketat e pushimeve egzotike te behen me atraktive dhe me te perballueshme nga nje numer ne rritje i pushuesve , e sidomos ata qe shijojne muajin e Mjaltit ne plazhet magjepese te Maldiveve, Sejshells, Republikes Domenikane e ishujve te tjere ne Oqeanin Atlantik dhe Karaibe, ku ne shumicen e rasteve shqiptaret udhetojne pa viza.

Akomodimi ne nje “kasolle” mbi uje, koktejet dhe frutat egzotike, nje “vallezim” ne mes te peshqve ngjyra-ngjyra jane kujtime te pashlyeshme per gjithesecilin.